Trainingstijden

Bij All In Veldhoven train je het hele jaar door. Het wedstrijdseizoen loopt van maart tot en met oktober, maar ons honkbalseizoen loopt van januari tot en met december. Hierdoor kan je het hele jaar trainen en bezig blijven en heb je altijd contact met teamgenoten.

Pre-seizoen

We beginnen in januari met zaaltraingen, in de gymzaal van de kempen campus, op nog geen 100 meter van onze velden. Tijdens deze trainingen kunnen de coaches focussen op techniek en kan er gekeken worden waar er in het komende seizoen op gelet moet worden. In het weekend wordt er tijdens pitcher- en catchertrainingen gefocust op het pitchen en catchen, deze posities krijgen doorgaans in het seizoen te weinig aandacht, dus door hier voor het seizoen begint op te focussen kan er voor worden gezorgd dat alle teams sterk het seizoen in gaan.

Het Honkbalseizoen

Zodra de zomertijd in gaat gaan we de velden op. Op onze eigen velden op het sportpark van de Kempen Campus hebben we alle ruimte en tijd om te oefenen en trainen. Na enkele weken, medio maart, is het warm genoeg om wedstrijden te spelen. Vaak worden er eerst enkele oefenwedstrijden gespeeld tussen teams uit de regio, zodat iedereen weer helemaal weet hoe het spel werkt en iedereen getraind het seizoen in kan gaan. Deze trainingen en wedstrijden lopen tot eind september/oktober, met anderhalve maand zomerstop in de zomervakantie. Ieder team traint op zijn eigen dag en tijd, de jeugd traint wat vroeger op de avond en de oudere teams wat later op de avond. Op de verschillende teampagina’s is meer te lezen over de verschillende trainingstijden. Uiteraard worden er tijdens het seizoen genoeg activiteiten georganiseerd binnen de club, waar je hier meer over kan lezen. Aan het eind van het seizoen sluit ieder team af met een gezellig teamuitje.

Post-seizoen

Na de laatste wedstrijden wordt er een korte pauze van enkele weken ingelast, waardoor iedereen, zowel spelers als coaches, even kan uitrusten van het enerverende seizoen wat voorbij is. In december worden er vervolgens drie of vier slagtrainingen gegeven in de Nuvoc-hal in Veldhoven, die vaak ook de start van het nieuwe seizoen inluiden. De eerste zaaltrainingen starten immers weer in januari. 

Comments are closed.