Geschiedenis

De oprichting van All In

Op de groenstrook tussen de woonwijken het Look en Zonderwijk werd door jongeren en een fanatieke honkbalfamilie het spelletje gespeeld. Al gauw sprak zich dit rond onder de schooljeugd. Mede hierdoor informeerde een ouder of er een club was in Veldhoven. Zo niet of wij die wilden oprichten. Zo kwam het dan Jan Hendrickx medestanders kreeg in Henny en Rob Wabnitz waarna de zoektocht naar de mogelijkheden begon. De oprichtingsvergadering van de vereniging vond plaats op maandagavond 26 november 1979 om acht uur. Er waren 45 personen aanwezig, waarvan 34 toekomstige leden.

De eerste 10 jaar (1979-1989)

In het jaar van oprichting werd stevig getraind door maar liefst vier teams te weten Senioren Honkbal, Junioren Honkbal, Senioren Softbal en Junioren Softbal, nog niet op een veld maar wel in de gymzaal aan de Lange Kruisweg. Op zondag 29 september 1979 speelden we onze eerste honkbalwedstrijd tegen PSV (13-14) op de Heihoef in Eindhoven. Op 11 april 1980 kreeg de vereniging te horen, dat we medegebruik mochten maken met de stichting de Berkt en gebruikers in het kader van de sportieve recreatie, van het veld voor sportieve recreatie gelegen op het complex “De Berkt”. Als kleedgelegenheid kregen we na verloop van tijd een stacaravan. De caravan mochten we naar eigen inzicht op kosten van SPORES verbouwen in twee kleedruimtes, een bergruimte en een toiletruimte waarin een chemisch toilet geplaatst werd. Op 14 mei 1981 kregen we te horen dat B&W had besloten een bedrag van 70.000 gulden beschikbaar te stellen voor een summiere accommodatie. In het najaar werd begonnen met het bouwen. Het clubblad gingen we in eigen beheer drukken op een offset drukpers.

1982: We namen de summiere kleedaccommodatie in gebruik. Summier was het wel degelijk, het bestond uit twee toiletruimtes met kranen maar zonder wasbakken en een bergruimte welke afsluitbaar was. De kleedruimte was een grote kale ruimte met banken rondom zonder kleerhaken. Als wasgelegenheid werd bij de ingang een wasbak geplaatst met daarboven vier kranen met uitsluitend koud water.

In 1983 werd het junioren Softbal ongeslagen kampioen in hun poule.

In 1984 bestond All In 5 jaar. Dit eerste lustrum werd gevierd. We begonnen op 29 september om 10 uur met het mix toernooi (het toernooi dat overigens in de afgelopen jaren ook nog steeds gespeeld wordt), ´s avonds hadden we een koffietafel voor iedereen die daarvoor had ingeschreven en vervolgens kienen voor alle leden en introducés. Dit jaar werd de Jugs Combo werpmachine besteld.

In 1985 was er weer een kampioenschap, namelijk de junioren. Op zaterdag 30 mei 1987 werd de nieuwe accommodatie op sportpark de Heikant officieel geopend. Wij hadden Driek van de Vondevoort gevraagd (als wethouder van sportzaken) de eerste bal te gooien. Hij was echter verhinderd. De eerste bal werd geworpen door zijn plaatsvervanger wethouder Gresel voorafgaand aan de junioren softbal wedstrijd tegen D.V.S. uit Waalre.

In 1988 werd de accommodatie uitgebreid met een berging. Het was een blokhut van vier bij vier meter die nog vele jaren dienst zou doen. In de maand augustus stonden tot ieders verbazing plotseling de door wethouder Gresel in 1987 tijdens de opening van de nieuwe accommodatie beloofde Dug Outs All In deed zijn naam zo langzaamaan weer eer aan! Met twee honkbal jeugdteams en een recreantenteam zaten we weer in de lift. Dit jaar kwamen we zo ver dat er reclameborden opgehangen werden, het waren er vier in getal. In dit jaar vierden we ook ons 10 jarig bestaan. Onze senioren softbal was kampioen geworden en ging promotie/degradatie wedstrijden spelen. Het 10 jarig bestaan werd gevierd op zaterdag 23 september met een mixtoernooi en een gezellige avond. Op zondag 24 september werd er een propaganda wedstrijd gespeeld tussen Jong Oranje en Tex Town Tigers.

Vanaf 1989

In de loop van de jaren kreeg All In bij de gemeente een ander imago. In eerste instantie werden we nog afgeschilderd als een eendagsvlieg zonder langdurige levensvatbaarheid. Nu bleek toch dat we wel degelijk een blijvende rol konden spelen in de recreatieve sport binnen de Gemeente Veldhoven. In de jaren negentig ging er op sportief gebied een verjongingskuur door onze vereniging. Het senioren softbal team viel uit elkaar en dat gaf aanleiding om ons te gaan richten op de jeugd. Er was veel interesse voor peanutbal en ook ontstond

er weer een junioren softbal team. Het junioren honkbalteam van toen is later een senioren team geworden. Het beleid was al die jaren gericht op veel spelplezier zonder prestatiedrang voor iedereen. Hierdoor was een sfeer binnen de vereniging ontstaan waarbij weer meer mensen zich gingen inzetten voor begeleiding, training en bestuur. Door de toenemende stroom van jeugd kwamen we echter wel in de problemen rond de noodzakelijke voorzieningen op en rond het veld. Als eerste was daar de toiletvoorziening. Dankzij de hulp van de gemeente is er een eigen toiletvoorziening bij de accommodatie gekomen. Erkenning van de Gemeente voor onze volwassenheid kwam met het verzoek om eens na te denken over deelname aan het Campus plan van het Sondervick College. De bedoeling is om onze vereniging een plaats aan te bieden binnen het sportcomplex van de school. Dit biedt ons de mogelijkheid toegankelijker te worden voor de jeugd op de school. Het junioren softball team was in de loop van de jaren doorgegroeid naar een senioren team. In het eerste jaar werd er zelfs een promotiewedstrijd gespeeld. Helaas bleek de tegenstander te sterk.

In 2001 was het vinden van vrijwilligers die een vereniging draaiende houden moeilijk. De bestuursleden zijn op zoek gegaan naar oplossingen en hebben daarin de verenigingsondersteuner en Sportsupport ingeschakeld en met zoveel mogelijk seniorenleden en vrijwilligers is een middag besteed aan “Hoe maken we All In sterker”. Het bleek dat de vereniging draaide op wel een heel klein groepje en dat taken en verantwoordelijkheden over meer mensen verdeeld moesten worden. Dat heeft er toe geleid dat er een oproep is gedaan aan alle ouders en seniorenleden om zich aan te melden voor verschillende taken. Naast het bestuur werden enkele commissies gevormd die deeltaken op zich zouden gaan nemen. Het bestuur kon zich dan op de bestuurlijke taken toeleggen. Vol enthousiasme is de nieuwe manier van werken gestart en dat heeft geleid tot nieuwe zaken als een sporttechnisch beleidsplan, een commissie veldmanagement, een nieuwe start voor het clubblad en een voortvarende activiteitencommissie.

Omdat de nieuwe locatie op de Kempen Campus steeds werd uitgesteld, heeft het bestuur met de gemeente Veldhoven onderhandeld over de huidige accommodatie. Het veld werd gestript en geëgaliseerd en wij hebben een eigen honk gekregen. De Volle Bak is er vooral voor de teams en als vergaderruimte. Met de hulp van vele vrijwilligers hebben wij een prachtig onderkomen. In

april 2003 heeft wethouder De Lepper de Volle Bak officieel geopend.

In 2003 was er voor het eerst in jaren weer een kampioensteam, namelijk de pupillen. Het team, geleid door Hans de Vrieze, kreeg na de kampioenswedstrijd (chocolade)medailles en champagne. Tijdens de feestavond werden zij natuurlijk ook nog in het zonnetje gezet.

In 2004 werd het 25 jarig jubileum gevierd. Een heel jaar vol activiteiten. Voor de jeugd werd er een heel weekend op het eigen veld georganiseerd met een echte Amerikaanse coach. De heren kregen een training bij HCAW en de dames van Anouk Mels, een top-softbalster.

In 2006 werd het dames softbalteam Focusteam van onze vereniging. Zij sloten hun leerjaar af met een verdienstelijke derde positie in de poule. Het senioren honkbalteam eindigde het jaar als vierde.

2007 In eerste instantie zou All In in de tweede helft van de competitie in 2006 gebruik kunnen maken van de nieuwe velden op de Kempen Campus. Helaas was de accommodatie niet op tijd af. Het seizoen 2007 is daadwerkelijk gestart op de nieuwe velden!!!

2010: Heren senioren honkbal voor het eerst kampioen !!!

Heden

Inmiddels zijn we als club flink aan het groeien en hebben teams in alle leeftijdsklassen. Het enige wat nog ontbreek aan de collectie is een (dames) softbal team.

Comments are closed.