By

Het winterseizoen 2023/2024

Clubnieuws

Honkbal is een echte buitensport, dus wat doen we als club allemaal in de winter? In dit artikel lees je wat er in winterseizoen 23/24 allemaal te beleven is, en wanneer er weer buiten gespeeld kan worden.

Na een succesvol zomerseizoen is het weer tijd om deze warme periode achter ons te laten. Het is buiten te koud om goed te kunnen honkballen, daarom wordt er sinds jaar en dag teruggevallen op de verschillende sportzalen die in Veldhoven staan. Dit seizoen zijn er meerdere soorten trainingen, die op verschillende plekken worden gegeven. Deze verschillende fases van het seizoen hebben we ook op de website beschreven, mocht je er meer over willen weten.

Slagtrainingen

Ieder jaar worden er in het najaar slagtrainingen georganiseerd. Deze vinden op verschillende zondagen in november plaats in de Nuvoc-hal in Veldhoven. Hier wordt gefocust op slagtechniek, zodat er in het nieuwe jaar met de juiste techniek wordt geslagen. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, maar voor de verschillende leeftijdsgroepen worden verschillende trainingen gegeven. Jouw coach laat weten hoe laat de training van jou (of van je kind) wordt gegeven.

Zaaltrainingen

In het nieuwe jaar worden vervolgens weer teamtrainingen gegeven. De locatie van jouw training is afhankelijk van het team waar je in zit. Teamtrainingen beginnen allemaal in januari, maar afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal waar je traint is dit in de eerste, tweede of derde week. Deze trainingen gaan door tot de zomertijd weer ingaat, het moment waarop All In weer buiten traint, of zoals de coaches zeggen, “we met z’n allen weer de wei in gaan”.  

Tijdens deze zaaltrainingen wordt er gewerkt aan van alles. Alle leden hebben op dit punt al slagtrainingen gehad, maar deze kennis wordt uiteraard herhaald tijdens de reguliere zaaltrainingen. Ook wordt er gefocust op het gooien en vangen van een honkbal. Aangezien een echte wedstrijd in de zaal lastig na te bootsen is, leggen we de regels van honkbal wel uit in de zaal, maar bewaren we deze theorie tot de zomertijd weer ingaat.

Nieuwe jaar

Als de zomertijd weer is ingegaan, organiseren we ook enkele vriendschappelijke oefenwedstrijden. Deze worden georganiseerd zodat iedereen weet hoe het een wedstrijd wordt gespeeld. Voor nieuwe leden is het een handige manier om kennis te maken met wedstrijdregels, terwijl het voor ervaren leden een handige manier is om weer warm te spelen.

In het nieuwe jaar organiseren we ook weer honkbal- en sportclinics. De eerste contacten met verschillende BSO’s en scholen zijn al gelegd, maar mocht jij nu ook zo’n clinic willen hebben? Neem dan contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. We kunnen een keer langskomen, maar kunnen ook meermaals een clinic geven, bijvoorbeeld ter voorbereiding op het welbekende, jaarlijkse peanutbaltoernooi. 

Klinkt dit alles je als muziek in de oren? We staan altijd open voor nieuwe leden, dus ook voor jou! Of je nou al tientallen jaren honkbalervaring hebt of voor het eerst een sport gaat doen, je bent altijd welkom! Lees hier meer over lid worden, of neem contact met ons op.

Activiteiten

Uiteraard organiseren we ook enkele activiteiten in het laagseizoen. Zo is er een paar weken geleden fanatiek gelasergamed, toevallig ook nog in de Nuvoc-hal, waar de slagtrainingen worden gegeven. Begin januari is er een vrijwilligersuitje georganiseerd, waar alle vrijwilligers worden bedankt voor hun bijdrage aan de club. En eind januari vind de jaarlijkse ALV (Algemene Ledenvergadering) weer plaats, de jaarlijkse vergadering waar het bestuurd deelt hoe het met de club gaat en wat er het komende jaar allemaal gaat gebeuren. In het nieuwe jaar wordt er ook weer een nieuwsbrief verstuurd, waarin meer wordt gedeeld over wat seizoen 2024 gaat betekenen voor de club.

Comments are closed.