All In pupillen scoort opnieuw 10 runs

Met op papier een coach-staf van vijf, lukte het toch om tijdens dit middelste weekend van de mei-vakantie de spelers aan hun lot over te laten. Terwijl bij coach Annemiek het angstzweet uitbrak, omdat ze met Maaike in de Tower of Terror moest in Disneyland, Ilvy en Finn met een opblaasband een 105 meter lange Aqua Racer trotseerden, coach Justin in IJsland rondhing en Nienke haar skills deze keer bij scouting inzette, rustte er heel wat verantwoordelijkheid op de schouders van de ouders en de niet vakantie vierende die-hards van spelers. Iets dat ze zonder problemen blijken te kunnen. De hielen van de trainers/coaches zijn immers nauwelijks gelicht of aanvangstijdstippen van warming-up wijzigen, opstellingen worden moeiteloos last minute aangepast wegens ontbreken van een speler, enz enz. Zelfs een zowat kant en klaar wedstrijdverslag ligt binnen 2 uur uitgetypt klaar… Hopelijk is deze staatsgreep slechts tijdelijk en blijk ik niet voor de rest van het seizoen overbodig.

Geniet in ieder geval van onderstaand verslag van onze van-alle-markten-thuis moeder/scoorder/wedstrijdsecretaris en moeder/ledenwerfcommissielid:

Terwijl de donkere wolken zich samen pakken boven het veld, vragen alle supporters zich af of dit een voorbode voor de wedstrijd is. De kinderen zien er wel lekker uitgeslapen uit.

Jelaino en Jesse beginnen als pitcher catcher duo wat de wedstrijd opent. Jelaino gooit de eerste slagman gelijk weer terug de dug out in; 3 slag. Daarna worden de andere slagmannen eens goed bekeken.

Dan wisselen we om. Jesse begint aan slag en wil de mooie ballen weg slaan. Echter mag hij naar de eerste honk lopen omdat de pitcher nog warm moest draaien. Daan volgt Jesse en mag met 4 wijd ook doorlopen naar het eerste honk. Jelaino heeft in de gaten wat de pitcher doet, haalt daarom uit en slaat Jesse en Daan thuis. Izy raakt de bal mooi hard waardoor hij ook in het veld staat. Wanneer Boris aan slag is maakt hij ruimte voor Jelaino om een punt te maken. Izy zet later een sprintje in en is veilig home.

Wanneer Liam aan slag is raakt hij hem lekker. Alle honken zijn bezet door Liam, Jesse en Doga. Daan weet wat hij als volgend slagman moet doen; Liam binnenhalen! Liam rent zo hard als hij kan en maakt daarmee het 5e punt. Wisselen maar weer.

Wanneer ze weer aan de beurt zijn om te slaan krijgt Jelaino de bal hard op zijn arm. Hij schudt het van zich af en loopt door naar het eerste honk. Even laten wordt Sven ook geraakt. Beide heren laten zich niet kennen en staan klaar om naar een volgende honk te rennen.

Dan gaan Boris en Daan als pitcher catcher duo aan de gang. De 2e slagman gooit hij met 3 slag van het veld, zijn collega’s hoefden niets te doen. Dit smaakte naar meer! Boris gooit lekker en gooit nog een slagman terug de dug out in. Wanneer de volgende slagman het veld in komt en de bal wel weet te raken strekt Liam zijn hand, zet wat passen naar rechts, kijkt naar boven, en vangt hem prachtig in zijn handschoen. Voor de duidelijkheid zet hij zijn voet op het honk, tikt ook nog even voor de zekerheid zodat er geen twijfel kan ontstaan bij de scheidsrechter.

In de laatste inning staan alle honken vol, Doga is aan slag. Ze haalt uit, raakt de bal en de bal vliegt weg. Hij stuitert in het veld maar gaat er dan toch ook weer uit. De wedstrijd is gespeeld. Eindstand 10-12. 

En de wolken waren verdwenen, er scheen zelfs een lekker zonnetje.

 

Comments are closed.