All in pupillen weten Mustangs niet te temmen

Vorige week heeft All In pupillen de vuurdoop als samengevoegd team prima doorstaan. Het scheelde maar 1 puntje. Eentje maar… En als je zo weet te spelen tegen een stel Cheetahs, dan moeten een paar Mustangs toch geen al te groot probleem zijn! Vol goede moed werd dus afgereisd naar Venlo, waar ze het veld zo goed verstopt hebben, dat we haast een interland speelden. Die Duitse grens kan nooit ver geweest zijn. De sfeer bij de meegereisde supporters, zat er in ieder geval al goed in. Zonnetje erbij en er werd al voor 10 uur gevraagd waar de wijn was… de meeste ouders leven kennelijk nog in pupillen 2 tijd, waar de thuiswedstrijden om 14.00 uur toch zo hun voordeel hadden!

In de eerste slagbeurt liet Ilvy als 2e klasse debutant meteen zien dat zo’n klasse hoger helemaal NIETS, nada, noppes uitmaakt. Ze stond aan slag met een missie, zag je aan heel haar houding. Eerste bal van de wedstrijd, eerste slagbal, eerste swing, hoppa, eerste honkslag. Daan was ook gretig, maar raakte de bal net niet lekker. Zo had de pitcher een makkelijke aangooi naar het eerste honk voor de eeste nul. Tweede debutante van de dag Nienke volgde echter het goede voorbeeld en bracht met een prachtige honkslag het eerste punt binnen. Goed honklopen op de onfortuinlijke pop-up naar het derde honk van Izy, zorgde ervoor dat Nienke uit een dubbelspel bleef. Een honkslag van Jelaino, 4-wijd voor Maaike en Jesse en twee doorgeschoten ballen later, waren Nienke en Jelaino veilig binnen. Met 3-slag voor Max, kwam er een eind aan de eerste slagbeurt en strandden Maaike en Jesse op het honk. Desalwelteplus had All In de toon gezet.  Zelfs de coaches van de tegenstander waren verbaasd dat niemand stond te ‘leunen’ (= wachten op 4-wijd). Tja, slaan willen we! Anders is het spel maar saai.

Dat Mustangs ook van slaan houdt, bleek helaas al snel. Izy pitchte prachtballen, maar kon een directe honkslag en tweehonkslag niet voorkomen. De derde slagman leek een nul te worden, na een streep van een aangooi door korte stop Jelaino op eerste honkvrouw Ilvy. De bal viel echter net uit de handschoen. Of hij was zo hard, dat hij door het leer schroeide. Dat kan ook. Heb ik wel eens op tv gezien, bij Goofy. Dus dan moet het wel waar zijn.

Izy kwam meteen sterk terug met een 3-slag, maar All In kreeg daarna opnieuw een honkslag en tweehonkslag om de oren. Sterk van de Mustangs en uiteindelijk gewoon niets aan te doen. Wat All In wél in de hand had, ging namelijk meer dan goed. Er werd een staaltje perfecte buitenveld acties getoond door Nienke, Finn en Max. Goed en snel de bal gepakt, keurige aangooi naar het tweede honk. Daarnaast was catcher Maaike was ook op dreef. Bijna geen doorgeschoten ballen en als… dan was Izy zo snel bij de thuisplaat, dat de Mustangs wel drie keer nadachten, voor te durven stelen. All In gaf niets weg, maar alsnog een achterstand na eerste inning: 5-3.

De tweede inning vergeten we snel. Geen idee wat daarin gebeurde. Het scoreblock, daar is iets mee, een vlek, niet leesbaar, zoiets. Iets in de trant van zij wel wij niet. Slotsom: 10-3 achterstand.

Ook de derde slagbeurt ging snel voor All In door sterke pitchers van Mustangs. Met opnieuw een honkslag voor Nienke en zelfs een tweehonkslag voor Jelaino (beide met een slaggemiddelde vsn 1.000 deze wedstrijd), wisten de All In pupillen echter optimaal te profiteren van wat verkeerd teruggooien naar de pitcher, doorgeschoten ballen of wilde worpen. Toch weer twee puntjes erbij! Mustangs wist die inning ook maar twee keer te scoren. Alle nullen kwamen op conto van Izy. Twee keer met drie slag als pitcher en de laatste nul als eerste honkman (fielden, op het honk stappen, klaar is Izy). Eind 3e inning: 12-5

In de vierde inning was All In los. Jesse en Max kwamen met 4-wijd op het honk. Daarna sloeg Doga een tweehonkslag, waarop Jesse én Max (die laatste met zijn handelsmerk: de sliding met gravel stofwolk) wisten te scoren. Liam’s honkslag bracht Doga thuis en Finn bereikte met 4-wijd het honk. Je zag dat Ilvy een plannetje in haar hoofd had om die twee heren binnen te slaan… Doorgeschoten ballen en het uitlokken van een slechte aangooi door Finn, zorgde er echter voor dat ze geen kans kreeg om dat plannetje uit te voeren. Achterstand teruggebracht tot 12-10.

In de gelijkmakende slagbeurt, leverden de eerste paar harde pitches van Jelaino voor Mustangs een honkslag en tweehonkslag op. Wellicht jaloers op Izy vanwege de drie nullen die hij de vorige inning had gemaakt, deed Jelaino vervolgens hetzelfde. Eerst 3-slag. Daarna een mooie nul op de thuisplaat. Geslagen bal, fielders choice om de aankomende loper van drie te tikken in plaats van de aangooi op het eerste te maken. Slimme keuze! Met nog een keer drie slag was het einde wedstrijd. Eindstand: 14-10. Dus NIET 15-10 zoals later in de app van de bond is ingevoerd. Die Mustangs kunnen dus wél behoorlijk slaan, maar wij kunnen beter tellen. En ook best goed slaan. 7 honkslagen, waarvan twee tweehonkslagen…

Dat smaakt naar meer!

Comments are closed.