2e inning nekt All In pupillen 2

Het was twee weken lang te koud, te nat en het waaide te hard om te honkballen. De trainingen konden niet doorgaan, de laatste oefenwedstrijd werd afgelast. Zou de eerste competitiewedstrijd ook in gevaar komen? Gelukkig niet. Hoewel de temperatuur nog te wensen overliet, kon er gehonkbald worden. All In pupillen 2 reisde daarom vol goede moed af naar het zuiden van Limburg om tegen de Parkstad Lions aan te treden.

De vaders langs de kant stonden elkaar met ellebogen te verdringen om mee te mogen helpen met de warming up. Het ontbreken van coach Tim en coach Justin viel zo helemaal niet op. Coach Annemiek kreeg tijdens de wedstrijd niet eens de kans om honkcoach te zijn. Niet nodig met deze assistenten. Gelukkig mocht ze nog wel de tosballen doen en het scoreblok invullen. Totaal overbodig was ze daardoor niet.

De eerste inning namen onze boys and girls meteen een flinke voorsprong, maar vanzelf ging het niet. Met twee honkslagen van Daan en Jesse, begon het lekker. Daarna vielen er echter twee nullen. Twee nullen, twee honken bezet… De druk op Ilvy’s schouders was groot. Daan wist te profiteren van een doorgeschoten bal en bracht het eerste punt over de thuisplaat. Jesse was slim meegeslopen en stond daardoor in scoringspositie op het derde honk. Honk vrij, concentratie bij Ilvy en ze wist het gat tussen de derde honkman en korte stop te vinden en Jesse binnen te slaan. Het begin van een heuse rally van liefst vijf honkslagen achter elkaar. Maaike wist met een slimme honkslag (kort balletje, iedereen was er te laat bij) het eerste honk te bereiken. Jelaino sloeg met een honkslag Ilvy over de thuisplaat. Vervolgens kwam Sven naar de plaat gelopen. Vol concentratie keek hij de bal op zijn knuppel en bereikte hij het eerste honk. En dat niet alleen, hij zorgde ervoor dat Maaike wist te scoren. Daan noteerde vervolgens zijn tweede honkslag van de wedstrijd. Met drie honken vol en Jesse aan slag, dagdroomden de meegereisde supporters over die gelopen homerun van twee weken terug. Jesse’s geslagen bal bleek echter een prooi voor de pitcher die met een strakke aangooi op het eerste honk de derde nul noteerde.

In het veld, zette All In pupillen 2 de positieve vibe door. Liam begon uitstekend aan zijn pitchbeurt. De catcherhandschoen van Maaike wist hij drie keer met een prachtbal te vinden. Met 3-slag, werd de eerste slagman terug naar de dug-out gestuurd. De tweede slagman wist Liam ook op 2 slag te zetten, maar op de coachtoss werd een honkslag geslagen. Liam was niet van slag, want de volgende slagman werd opnieuw met 3-slag opzij gezet. De vierde slagman knalde de bal echter over de infielders heen, waarop een punt werd gescoord. Daar bleef het bij, want de volgende was opnieuw een prooi voor Liam. Die laatste slagbal die perfect over de plaat in de handschoen bij Maaike plofte, was om door een ringetje te halen.

Vol zelfvertrouwen weer aan slag dus. Dat viel alleen tegen. Binnen no time waren er 1, 2, 3 nullen. Geslagen ballen, maar prima verwerkt door de tegenstander en een aangooi naar het eerste honk zoals het de bedoeling is. Niks aan te doen. Wat beduusd moest iedereen weer op zoek naar de handschoen. Een veldfout bracht de eerste slagman op het honk, maar er leek nog niets aan de hand. Liam ging namelijk rustig door met het gooien van slagballen, waardoor er weer twee keer drie slag kon worden genoteerd in het scoreblok. De laatste slagman sloeg de bal echter voor een tweehonkslag weg, waarna de bal tot twee keer toe slordig werd aangegooid, zodat het een homerun werd. Het goede gevoel bleek even weg en Parkstad Lions had plots een rally te pakken. Meteen volgde weer een twee honkslag, maar door sterk veldspel van Nienke ook niet meer. Drie singles later, waren er echter vijf punten gescoord en kon er pas worden gewisseld.

All In gaf zich uiteraard niet gewonnen en wist de stand door opnieuw honkslagen van Jelaino, Daan en Jesse gelijk te trekken naar 6-6. De Lions liepen daarna echter meteen weer uit naar 10-6. Ondanks een sterke start met drie slag van de nieuwe pitcher Jelaino, waren de knuppels van de tegenstander opgewarmd. Een knieval van Maaike op twee voorkwam wel nog een tweehonkslag. Een sprint in het buitenveld van Nienke op een linedrive (het was een behoorlijke sprint, want het buitenveld had een man minder) met daarna een strakke aangooi naar het derde honk voorkwam een homerun. Jelaino wist gelukkig met nogmaals drie slag de derde nul te maken. Er moest aan een inhaalrace worden begonnen.

Die inhaalrace begon goed met de girlpower van achtereenvolgens Nienke met een honkslag in het rechtsveld en meteen erna een tweehonkslag van Ilvy in datzelfde rechtsveld. Ook Jelaino sloeg een honkslag en kwam zo tot een slaggemiddelde van 1.000 (3 slagbeurten, 3 honkslagen). Daan kon dat nadoen met zelfs vier uit vier, maar dat lukte net niet waardoor de derde nul een feit was. De twee gescoorde punten bleken uiteindelijk niet genoeg om de achterstand volledig in te lopen.

Ondanks het nipte verlies, weer een wedstrijd om trots op te zijn. De pitchertrainingen van deze winter werpen hun vruchten af en Nienke liet zien hoe je in het buitenveld het verschil kunt maken. Op naar volgende week. Dan wachten er een paar Condors op ons. Tja, en als je Leeuwen al hebt weten te trotseren…

 

Comments are closed.