All In pupillen 2 op dreef tegen PSV

AllIn_pupillen_warmingupAlsof de wedstrijdsecretaris bij het inplannen van oefenwedstrijden al wist dat de benzineprijzen zouden stijgen, hoefde pupillen 2 vandaag niet ver te zijn voor hun tweede oefenpot. Een kort tripje naar Eindhoven was voldoende. Daar werden onder het genot van een heerlijk zonnetje de volgende oefenstappen richting het nieuwe competitieseizoen gezet. En wat voor een stappen. De stijgende lijn die deze toppers vorig seizoen hebben ingezet, gaat maar door en door. Niks geen winterslaap of inkakken en dat je dan een wedstrijd of zes nodig hebt voordat je het niveau van einde seizoen 2021 weer haalt. Ze staan er… meteen! Vorige week eerste winstpartij en ook vandaag was snel duidelijk dat het meegereisde publiek waar voor hun geld zou krijgen (nee, er hoefde geen entree te worden betaald… dit slaat nog steeds op die benzineprijzen).

Met acht toppers in het veld en aan slag, zag het er op veel momenten flitsend uit. Het gemis van Sven en Giel (beide vorige week goed voor ieder twee honkslagen) wist de rest prima op te vangen. Dat coach Annemiek deze week hulp had van coach Justin en coach Tim was daarbij ook prettig. Die moeten immers ook met z’n drieën samen oefenen op het geen verschillende aanwijzingen roepen vanaf de kant. Of dat is gelukt, zal nog uit de supporters analyse blijken. Die terugkoppeling is er alleen nog niet. Coach Annemiek is ter ore gekomen dat na vier wedstrijden eerst een evaluatieronde met alle ouders plaatsvindt voordat feedback wordt gegeven. Beloofd is enkel opbouwende kritiek te geven (waarbij de nadruk iets te gretig op ‘kritiek’ werd gelegd, maar dat terzijde).

De pitcher van PSV gooide best hard en zuiver, maar Jesse (2e aan slag) maakte al snel duidelijk dat je je daar niet van door de wijs moet laten brengen. Koelbloedig en goed kijkend knalde hij de bal voor een tweehonkslag het buitenveld in. Eenmaal op stoom, was hij echter niet meer af te remmen, wat PSV in verwarring bracht. Een foute aangooi later, stond hij al op thuis. Een gelopen homerun. Lekker begin. Nienke liet daarna meteen zien dat haar driehonkslag van vorige week past in een patroon. Het geluid van de knuppel tegen de bal zei genoeg. Easy naar het tweede honk.

In het veld liet Jelaino als startpitcher zien veel te hebben bijgeleerd tijdens de pitcher/catcher trainingen in de zaal. Die momenten waarop zijn beweging soepel en krachtig loopt, zijn om van te watertanden. Met wat meer wedstrijdritme en wat finetunen, gaat hij menig tegenstander schrik aanjagen dit seizoen. Liam met maar liefst drie vangballen, was ook een echte plaaggeest voor PSV. En niet zo van tien kansen, drie gevangen of dat ze niet te missen waren want ze kwamen recht in de handschoen. Nee, drie kansen, drie keer goed kijken, goed timen, vangen en afsluiten met een helemaal terechte smile van oor tot oor (enigszins van verbazing). Een hoge bal een andere kant op slaan, had overigens ook weinig nut, want daar ving Nienke hem. En dat terwijl coach Justin het hoge ballen vangen afgelopen maandag nog uit zijn training had gehaald ‘omdat dat buiten beter te oefenen is…’. Niet nodig, zo liet Finn zien. Zijn loopactie in het linksveld, het perfect inschatten van richting, snelheid en hoogte zou in de MLB niet misstaan. Superjammer dat de bal net uit zijn handschoen glipte, maar daarmee wilde hij mogelijk aanwezige scouts natuurlijk op het verkeerde been zetten. All In pupillen 2 wil zijn honkbal talenten niet kwijt. En dan heeft coach Justin tenminste nog iets aan zijn trainingsvoorbereiding voor donderdag. Een actie later had Finn zijn ‘nul’ echter alsnog te pakken. Inlopend op een grondbal, zag hij dat de PSV-er doorliep naar het leeggelaten tweede honk. In de sprint was de voet van Finn nét iets later dan van de tegenstander, maar die liet het honk los. Dat moet je bij Finn niet doen, want dan ben je ‘tik’ hartstikke uit.

Zelfs positie wisselingen brachten All In niet van de wijs. Ilvy nieuw op drie en Maaike nieuw als catcher waren alert na een vangbal van Liam. De PSV-er die dacht al te hebben gescoord moest terug naar het derde honk, maar dat lieten deze dames niet gebeuren. De aangooi van Maaike was precies op maat en Ilvy deed wat ze op het eerste honk al vaker heeft laten zien. Bal vangen met de voet op het honk, zodat coach Tim direct stress had met het ‘hoe ook alweer’ een dubbelspel noteren op het scoreblok. Maar dat waren niet de enige ‘nieuwe’ posities. Daan, met nota bene een geslagen home run in inning drie in de pocket, werd in het diepe gegooid. Nieuwsgierig naar wat Daan zijn balvastheid zou kunnen betekenen op het eerste honk, werd ook dat getest. Het is tenslotte een oefenwedstrijd! Eerst nog wat onwennig, maar al snel wist Daan verschil te maken op die positie. Waar PSV dacht in de laatste inning vijf punten te kunnen maken, staken Liam, Jesse en Daan daar een stokje voor. Fielden, aangooien, stretch en vangen uit het boekje. Tja, daar word je als trainers / coaches gewoon heel blij van.

Op naar volgende week!

Comments are closed.