5de plaats bij “Mooiste honkbalshirt van Nederland”

Clubnieuws

Een mooier compliment konden we niet krijgen. Ons shirt hoort bij de 5 mooiste honkbalshirts van Nederland.

In de afgelopen maanden is er door de DSBSL (Dutch Senior Baseball & Softball League) in samenwerking met o.a. KNBSB, SSK europe, 9innings.nl, Playball Europe en Fastball Magazine een verkiezing opgezet om het mooiste shirt van Nederland te vinden.

Vanaf augustus hebben zowel (oud) spelers als clubs de mogelijkheid gehad om hun eigen favoriete shirt te nomineren. Dit heeft geresulteerd in een schitterend totaal aantal van 58 shirts variërend van zeer oud – tot zo nieuw dat deze door corona nog niet gedragen was.

Na de nominatieronde kreeg het publiek de mogelijkheid om te stemmen. Dit overtrof werkelijk alle verwachtingen waarbij uiteindelijk de top 10 overbleef. Een deskundige jury met Tony Cohen (oud speler, international en fashion-icoon), Ronald Bouwman (criticaster & baseball-blogger van het eerste uur), Karel Crouwel (oud speler, international en oprichter Playball Europe), Bestuur KNBSB en Laurens-Jan Derijks (Oprichter DSBSL) heeft uiteindelijk een winnaar uitgekozen waarbij de stem van het publiek uiteraard ook meetelde.

Laurens-Jan Derijks: “Het was erg leuk om deze wedstrijd te organiseren en het animo voor een verkiezing zoals deze heeft me dan ook enorm verbaasd. Bij veel van de inzendingen zien we dat de historie een grote rol speelt. Dat heeft natuurlijk te maken met de leeftijdscategorie van de stemmers, maar ook omdat er simpelweg hele mooie shirts zijn gemaakt in het verleden.”

Uitslag

  1. Flying Petrels, 2020, Jubileumshirt
  2. Thamen, 1968 – 1969
  3. Caribe, 2020
  4. H.S.V. Cheetahs Beek, ’10 – ’20,
  5. All In Veldhoven, 2019 – heden
  6. S.C. Badhoevedorp Badgers, 2019 – heden
  7. Wassenaar, Jaren 70
  8. Drachten_Diamonds, 2020
  9. WSB Apeldoorn
  10. HSC De Sittard Condors, 2016 – heden

Meer informatie op : 9innings.nl en Dutch Senior Leuague   

Comments are closed.