Aanpassing regels knuppels Honkbal Jeugd

Clubnieuws

In 2018 heeft de KNBSB een voorgenomen aanpassing in de regels met betrekking tot knuppels bij de Honkbal Jeugd gecommuniceerd. Er is een overgangsperiode van twee seizoenen gehanteerd (2018 en 2019). In navolging van Little League internationaal volgt de KNBSB vanaf seizoen 2020 de Amerikaanse regels voor Honkbal Jeugdknuppels. De reden hiervoor is veiligheid. Er kan minder hard met deze knuppels worden geslagen. Bovendien is het een stuk eenvoudiger controleerbaar voor de scheidsrechters bij onze verenigingen of met een goedgekeurde honkbalknuppel wordt geslagen.

Honkbal Pupillen en Aspiranten

Met ingang van seizoen 2020 staat de Bond alleen nog maar USA batstandard-knuppels toe in de leeftijdscategorie√ęn Honkbal Pupillen en Aspiranten. Dit betekent dat vanaf seizoen 2020 elke knuppel moet zijn voorzien van het USA Bat-logo.


Let op: De vereisten van maximale diameter en lengte die voorheen in het reglement stonden, komen hiermee te vervallen.

Honkbal Junioren

In de leeftijdscategorie Honkbal Junioren zijn naast de USA batstandard-knuppels ook de BBCOR-knuppels met bijgaand logo toegestaan (zie foto). BBCOR knuppels mogen maximaal een barrel van 2 5/8” hebben.

 

Comments are closed.