Wat is honkbal?

Clubnieuws

Honkbal is een slagbalspel. In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam “Baseball”. Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld. Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caraibisch gebied en grote delen van Azië is honkbal net zo populair als voetbal in Europa. In Europa is baseball een kleine sport. Het wordt in vrijwel alle landen gespeeld. Sportief gezien is Nederland een van de toonaangevende landen.

Als je honkbal voor het eerst ziet lijkt het een ingewikkeld spel, maar in de praktijk valt dat reuze mee. In de brochure van de KNBSB “Honkbal in het kort” wordt het spel op een toegankelijke manier uitgelegd.

In onderstaand filmpje wordt op een ludieke manier uitleg gegeven over baseball. Let op, in de praktijk gaat het niet helemaal zo!

Comments are closed.