Wat is honkbal?

Clubnieuws

Honkbal is een slagbalspel. In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam “Baseball”. Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld.

Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caribisch gebied en grote delen van Azië is honkbal net zo populair als voetbal in Europa. In Europa is baseball een kleine sport. Het wordt in vrijwel alle landen gespeeld. Sportief gezien is Nederland een van de toonaangevende landen, we eindigen vaak hoog in competities en zijn meermaals wereld- en Europees kampioen geweest.

Als je honkbal voor het eerst ziet lijkt het een ingewikkeld spel, maar in de praktijk valt dat reuze mee. In de brochure van de KNBSB “Honkbal in het kort” wordt het spel op een toegankelijke manier uitgelegd. Deze brochure is echter best lang van stof, daarom hebben we op onze eigen website een duidelijke omschrijving van het honkbalspel, deze korte omschrijving van honkbal vind je hier. Je leest er alles over de verschillende posities in het veld, de ideale slaghouding en meer.

Comments are closed.