Nieuw logo voor All In

Clubnieuws

EINDELIJK IS HET DAN ZOVER. ALL IN VELDHOVEN HEEFT SINDS JANUARI 2018 EEN NIEUW LOGO.ZOALS JULLIE EERDER HEBBEN KUNNEN LEZEN IN IN’S & OUT’S WAREN WE OPZOEK NAAR EEN NIEUWE IDENTITEIT. HET OUDE LOGO GING IMMERS AL ZO’N 36 JAAR MEE.

NIEUW LOGO

In voorgaande In’s & Out’s hebben we een wedstrijd uitgeschreven. De reacties waren dun gezaaid en met de ingezonden logo’s kwamen we er niet uit. Hoe nu verder? We hebben besloten om het logo buiten de deur te leggen. We hebben een pitch uitgeschreven met onze waardes via Brandsupply. Na een week werden we overspoeld met logo’s. Ik denk dat we zo’n 93 verschillende logo’s hebben ontvangen. Het grootste deel van deze logo’s leek erg veel op het oude logo en dat wilde we juist niet. Van de 93 inzendingen bleven er een 7-tal logo’s over. De 7 voorstellen hebben we voorgelegd aan het ‘bestuur’ en unaniem is er toen voor dit logo gekozen. Zelf waren we overtuigd van het nieuwe logo maar het was voor ons nog belangrijker wat onze leden vonden van het logo. Daarop is besloten het logo voor te leggen tijdens de ledenvergadering van 27 januari j.l.

Ook daar is het logo zeer positief ontvangen. Ook werd duidelijk dat alleen een nieuw logo niet voldoende was. Hoe gaan we het logo integreren in bijvoorbeeld kleding, briefpapier, mail, banners website etc…. Om dit goed te laten functioneren is er een speciale huisstijlcommissie opgezet. Deze commissie gaat kijken wat er allemaal nodig is. We willen natuurlijk goed voor de dag komen, herkenbaar zijn en eenheid uitstralen.

WAAROM NIEUW LOGO
Het is belangrijk dat je als club opvalt (identiteit/Imago). Doe je dit niet dan kan het voortbestaan van de club in gevaar komen. Door een goed imago/
identiteit kan de club zich onderscheiden van andere sportaanbieders (zoals bijv. voetval, hockey, atletiek, zwemmenclubs etc.) . Met het gegeven dat een logo medebepalende is voor jouw imago hebben we een nieuw logo ontwikkeld.
1. Het All In logo is +/- 36 jaar oud (ouderwets en niet meer van deze tijd)
2. Logo heeft geen professionele krachtige uitstraling (te iel, verhoudingen kloppen niet, kinderlijk)
3. Logo is moeilijk te gebruiken voor shirts, caps en andere grafische uitingen (posters, flyers etc.)
4. Niet onderscheidend genoeg t.o.v. andere clubs/sportaanbieders

Comments are closed.